Julebillede #20

Julebillede #21

Nordjylland 1996.

Min søster sidder i skrædderstilling i den blå stol, foran nedrullede persienner, og hiver papiret af en stor gave. Måden hun skyder hagen frem i et stort, hvidt smil, tyder på, at indholdet, en rygsæk, ikke kommer uventet. Og at hun glæder sig. Hun skal ud at rejse med sin kæreste, jeg tror til foråret. De starter i Indonesien og tager så videre til Sydafrika, Johannesburg, hvor de en dag spadserer rundt og hygger sig, da en oprevet politimand tager fat i dem og spørger, om de er blevet sindssyge!, før han smider dem ind i en taxa og beder dem om at låse døre og køre et sted hen, hvor de ikke bliver slået ihjel. Senere, i Zimbabwe, bliver min søster vækket af en abe, der har flænset deres telt i stykker, men hun skræmmer den heldigvis væk med sine dødsskrig, så alle, inklusiv rygsækken, overlever turen. Min søsters lange, lyse hår er så lyst, at jeg næsten ikke kan forstå, hun er i familie med os.

Til venstre for hende, i sofaen, sidder Actionbror og griner ned i en lommelygte. Den hedder Maglite, ligger tungt i hånden og er den samme, som politiet bruger i USA. Han har langt pandehår i midterskilning og en sær, grønlig, hessianlignende trøje på over sin sorte polo. Selv siger han, den var et unika, behandlet i hånden og dyr og flot. O Brother synes mest, den ligner et gardin med lynlås. Uanset giver den et varsel om, hvad der snart kommer til at ske. At Actionbror får lavet dreadlocks inde i Skate House efter lukketid og tager til Kenya med sin dansetrup! For ja, vi befinder os i de gode gamle dage, hvor Actionbror i stedet for at lege hårdkogt pilot, der hele tiden skal i krig, tager ud i verden og udtrykker sit sande jeg via dans. Og derfor ligger han om ikke så længe, dødssyg, i en lerhytte hos masaierne og ser store edderkopper myldre ud af væggene, som han i feberhed angst smadrer med sin Maglite-lommelygte. Og en anden dag i en anden lerhytte går det ud over skorpionerne. Altså en livsnødvendig gave, han lige har pakket op her.

I vindueskarmen bag min søster står en guldengel med bukket hoved og glimter af fyrfadslys gennem små huller i kjolen. Jeg tror, den stammer fra Sallings julepyntsafdeling, hvor jeg slavede i en sæson for at tjene penge til en rejse, som jeg planlagde sammen med Fedtmule. Planer, han en dag aflyste med ordene: “Jeg ved, du slår op med mig på turen, og jeg gider ikke rejse alene.” Af og til fattede den dreng desværre mere, end jeg troede.

img_6985-langebro_1000Langebro

3 pile Mere amarOrama på Facebook og Twitter

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julebillede #20