Bogmærke #39

Bogmærke #40

Hver gang jeg læser denne artikel, tænker jeg på mit første speciale, som jeg aldrig skrev. Eller det vil sige, jeg skrev og skrev, begravede mig i bøger og noter og læste og skrev, om blikket i Karen Blixens forfatterskab, hvordan blikket kunne vække folk til live, og det manglende blik kunne slå dem ihjel, hvordan nogle figurer jagter blikket og andre skjuler sig for det, men jeg blev aldrig færdig. Emnet begyndte at opsluge mig. Jeg var nødt til at smide bøger og noter fra mig og komme ud i virkeligheden, før jeg mistede min forstand. Og senere afleverede jeg et helt andet speciale. Men når Lars J. Sørensen siger: “Ikke at blive set som sig selv kan føre til sjælemord”, ville jeg ønske, jeg kunne vende tilbage og skrive det færdigt.

img_0254-svend-aukens-plads-njalsgade_1000Svend Aukens Plads

3 pile Mere amarOrama på Facebook og Twitter

4 kommentarer

 • Mie

  Ph.d.-materiale!!
  (Jeg har i øvrigt en første BA-opgave om Martin A. Hansens ‘Løgneren’ vs. Knut Hamsuns ‘Pan’, jeg aldrig fik skrevet. Det var helt fint, den fik lov at dø.)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Klart. En ph.d. med vedhæftet Karen Blixen-psykose er lige, hvad jeg står og mangler. Vi kunne evt. leje et sommerhus og holde skriveorlov sammen? Så får vi Løgneren og Pan og alle blikkene på plads én gang for alle.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • “Ikke at blive set som sig selv kan føre til sjælemord”.

  Hvor er det helt utroligt præcist og rammende formuleret.

  Kan du ikke skrive det speciale der ikke blev færdigt i små bidder her på bloggen?

  Hvis det kan gøres uden at blive gal…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Hm nej det kan jeg nok ikke. Specialet, som aldrig blev skrevet, ligger 14 år væk, men jeg burde læse noget Blixen igen. Det er alt for længe siden.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bogmærke #39