3 ønsker

Aftentur

Hvad der sker, når vi skal prøve noget nyt og spændende og gå en anden aftentur, end vi plejer? Der sker det, at vi går til venstre i stedet for højre. At vi krydser Holmbladsgade i stedet for Strandlodsvej. At vi spadserer på fortov i stedet for på strand, og at Pille pludselig skriger og sætter i spurt ud over en fodboldbane, fordi noget stort og brummende jagter hende. Og at du selv farer i modsat retning med en lige så stor flyvende tingest efter dig. Og at I stopper og griner, fordi det er for fjollet. Og at I går videre, indtil der kommer en ny! Et stort, sværmende dyr, der vil sidde på Pilles hoved, og et stort sværmende dyr, der vil sidde på mit hoved, og at vi hyler og løber og til sidst stopper, for nu må de da være væk. Og at vi da virkelig må styre vores tøsepigeparanoia, for det er jo latterligt. Indtil de er der igen. Og igen. Jordhvepse? Dræberbier? Kæmpehumlebier på stoffer? Og vi løber og løber, og kan løbe langt, for det er Kløvermarken, og endelig er vi ovre på den anden side og skal aldrig tilbage til det insekthelvede. Og sikke en oplevelse, og fra nu af vil vi kun gå hyggelige steder hen. Fx hen til den haveforening, og vi går ind og kigger på små, idylliske kolonihaver med roser og jordbærbede og nydeligt klippede hækkede, og vi går og går, til det bliver mørkt, og vi vil hjem, og der sker det, at vi finder porten, som er låst. At vi er spærret inde i en mørk haveforening. At vi ikke kan komme ud. Og vi prøver at gå tilbage for at finde en anden udgang eller spørge nogen havemennesker, men hvor er de? Og hvor er den? Der! Og vi løber og løber efter de andre, der skal ud, og det gør vi. Vi kommer ud, og skal alligevel ikke sove i en haveforening, og vi tester alle andre porte på den anden side, og de er låst. Haveforeninger spærrer simpelthen folk inde om natten! Og der sker det, at vi IKKE går hjem over fodboldbanerne, men tager den sikre, oplyste sti, for nu orker vi ikke mere, og det er så hyggeligt med en sommeraften, og månen er fuld, og det knaser under vores fødder, hvorfor knaser det under vores fødder? Og det flakser i træerne, en ret så underlig flaksen, og i lyset fra lamperne vandrer kæmpebiller omkring. En kæmpebille der og en kæmpebille der og en milliard kæmpebiller over det hele, og du kan høre dem ved dit øre, og de flyver ind i din hånd, og de vil sidde i dit hår, og du løber og løber og må ikke åbne munden, hverken skrige eller grine, og de er der igen, og de er der stadig, og du løber, og de er overalt, og de forfølger dig, og du er havnet midt i en af de 10 plager, og du løber og løber og løber, til du er ude, og der sker det, at du til sidst kan sætte dig ned på Whammy Bar og google dig frem oldenborrer og gåsebiller, og at du aldrig vil gå nye og eksperimenterende aftenture igen.

img_7097-oeresundsvej_1000Øresundsvej

3 pileReklamelink: Dræb alle insektsvin

   

6 kommentarer

 • jeg er glad for at de ikke også jagtede os inde vores haveforeningsfængsel. Chills. Masser af chills.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg har også oplevet dem på en aftentur ved Vermlandsgade/Strandlodsvej, summende/brummende lige ind i hovedet, så jeg skreg op. Jeg kan også se dem fra min lejlighed ved tusmørke. Engang var der også en enkelt, der forvildede sig ind i min lejlighed. Har aldrig helt fundet ud af, om det er oldenborrer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Mener du Uplandsgade/Strandlodsvej? For det passer jo perfekt geografisk. Hvornår på året var det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

   Ja, jeg mener egentlig Prags Boulevard/Strandlodsvej, men det er også lige ved Uplandsgade. Vi stod på en slags skaterrampe og så ud over Kløvermarken. Det var forrige lørdag. Jeg gad godt vide, hvad det er for et insekt. De er jo ret store og lidt lodne i det.
   På samme aftentur troede jeg i øvrigt, at jeg så en stor rotte ved Sundby Parkvej, men det viste sig bare at være et uskyldigt pindsvin. Ak ja, så meget et storbymenneske er jeg åbenbart blevet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ah der ja. Nej jeg ved heller ikke, hvilken slags bille det er. Vi tænkte oldenborre, men de sværmer vist senest i juni, så måske en fætter til den.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 ønsker