Aftentur

Den store brillesaga

Vi starter lige forfra.

Jeg købte, langt om længe, et par læsebriller. Som var små og røde og fik mig til at ligne en idiot.

Men de var for stærke. Plus to. Det hele sejlede.

Så jeg købte et nyt par. Som var smalle og sorte og fik mig til at ligne en ingeniøridiot.

Men de var også for stærke. Plus 1,5. Jeg satte næseaftryk på computerskærmen.

Så jeg købte et nyt par. Som var sorte og halvtredserwannabe og fik mig til at ligne idiot.

Men de var også for stærke. Plus 1. Altså kun lidt for stærke.

Så i går gik jeg i Matas og købte et nyt par, som var perfekte. Som ikke fik mig til at ligne en idiot. Faktisk så jeg sådan lidt bossy-sej ud. Endelig havde jeg fundet det rigtige par.

Som umuligt kunne være for stærke. Plus en halv!

Jeg var meget tilfreds, da jeg kom hjem. Pakkede straks brillerne ud, tog dem på og kiggede anerkendende på mig selv i spejlet.

Og de var ikke for stærke. Overhovedet ikke.

Og de hjalp heller ikke på mit syn. For de var ikke plus en halv, som jeg troede. De var minus en halv og helt forkerte.

Så i dag gik jeg i Matas og købte et nyt par.

Et par smalle sorte briller, med den rigtige styrke.

Som får mig til at ligne en idiot.

img_1841-oerestads-boulevard_1000Ørestads Boulevard

3 pileReklamelink: Køb solbriller og støt bloggen

   

10 kommentarer

 • Sandra

  Orama, for fanden! Det er dit syn, vi taler om. Du skal gå til en optiker, og få testet det, og have et par ordentlige læsebriller. (Vi lader lige som om, at jeg ikke skriver det her, med et par latterlige plastiklæsebriller.)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja. Hvis jeg en dag får råd til rigtige briller, skal jeg nok gå til en rigtig optiker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Jeg holder med Sandra – i hvert fald i det med synstesten! :)

   Hos Louis Nielsen kan du for under 200,- få testet hvilken styrke du har brug for – og du forpligter dig ikke til at købe et par briller hos dem. Jeg har selv været hos dem på Amagerbrogade – de er både flinke og dygtige :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Men synstesten er jo ligegyldig nu. Plus en halv virker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Jeg indrømmer gerne, at jeg er ret pylret når det kommer til øjnene. Har en mor med grøn stær og en søster der har haft nethindeløsning to gange, så da jeg pludselig begyndte at have øjeblikke med sløret syn, var jeg glad for at få tjekket hos optikeren, at mine øjne er i topform og at jeg “bare” har en bygningsfejl.
   Bygningsfejlen stiller i øvrigt krav til hvordan glassene er vinklede i stellet, så selvom man kan købe ‘minus en halv’ briller til en halvtredser, må jeg slippe lidt mere ;-)
   Til gengæld er jeg sluppet af med en hyppig hovedpine og trætte øjne.

   Godt du fandt et par briller der passer; og jeg tror ikke helt på det der med at du ligner en idiot :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ah det med bygningsfejl har jeg slet ikke overvejet. Eller nethindeløsning! Lyder uhyggeligt. Har altid haft perfekt syn, indtil for nogle år siden. Men nu prøver jeg de billige plastikbriller og håber, det går i mange mange år. Godt, du slipper for hovedpine og trætte øjne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Der er også flere optikere, hvor det er gratis. Og, hvor man ikke er tvunget til at købe noget efterfølgende. Hvis man har under 1 vil de sikkert sige, at man bare skal købe et par billige i Tiger alligevel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Og jeg har under 1, så tror bare jeg venter, til mit syn bliver dårligere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

   Tror sgu egentlig også min mor gjorde det samme, nu jeg tænker over det. Hvis du har beholdt alle de fejlkøbte briller, så har du i det mindste briller til et stykke tid, indtil du må forbi en optiker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg har læsebriller til de næste mange år og til mine gæster.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aftentur