Hende med den stinkende lørdagssyssel

Sådan hader jeg dig lidt mindre på cykelstien

Alle de arrige blogindlæg, som jeg næsten dagligt planlægger at banke i hovedet på den samlede københavnske cykelskare, men som aldrig finder vej til tastaturet på grund af træthed, travlhed og generel resignation over for mine medmenneskers idioti, kan jeg lige så godt lade ligge nu. For Karoline har skrevet dem (altså bare på den nudgende, moderlige og meget mere velformulerede måde).

Uanset. Vær venlig at læse hendes tjekliste.

Vær venlig at udskifte første bud (høretelefonbuddet) med “Drej til højre for rødt, så du ikke blokerer trafikken”.

Vær venlig at memorere listen.

Vær venlig at følge listen.

Eller vær venlig at dø.

Tak.

img_7089_amager-strandpark_1000
Amager Strandpark

4 kommentarer

 • Gitte

  … bortset fra, at det vel teknisk set er ulovligt at køre over for rødt – også selv om man skal til højre? Eller er reglerne anderledes i København end i det nordjyske? Personligt ville jeg som ligeudkørende cyklist for grønt blive jævnt arrig, hvis jeg pludselig risikerede at køre ind i en cyklist, der pludselig synes han skulle ud på cykelstien for rødt. Det går vel strengt taget stik imod Karolines opfordring til, at vi skal passe på hinanden. Og det første skridt mod det mål må vel være at følge de helt basic trafikregler – fx ikke at køre over (eller til højre) for rødt. Igen: medmindre trafikreglerne er anderledes hos jer, selvfølgelig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Indtil videre er det kun lovligt at køre til højre for rødt i et par københavnske kryds, er det vist. Tænker, det er et spørgsmål om tid, før reglerne følger helt med fornuften. Og selvfølgelig skal du holde øje med, om der kommer cyklister på tværs, ligesom du skal holde øje med alle de andre bilister, cyklister og fodgængere. Men det giver ingen mening at stå og flagre og blokere for den massive strøm af cyklister bag dig, hvis du bare skal til højre. Ulempen er selvfølgelig, at du kan risikere en bøde, indtil reglerne bliver lavet om.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg er SÅ enig – alle skulle overholde den tjekliste.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hende med den stinkende lørdagssyssel